Beginnen met digitaal fotograferen: Sensor en gevoeligheid (8)

Ruis verhelpen

Het formaat van de pixels op de sensor bepaalt mede de gevoeligheid voor ruis. Een sensor van vijftien megapixel is gevoeliger voor ruis dan een sensor van hetzelfde formaat van twaalf megapixel. Sommige camera’s zijn voorzien van een ruisreductie programma, in andere gevallen zul je aan de slag moeten met een fotobewerkingsprogramma op je computer of laptop om de hoeveelheid ruis in een opname te verminderen.

De hoogste ISO-getallen geven meer kans op ruis, het formaat van de sensor bepaalt mede de kwaliteit van de opname.
De hoogste ISO-getallen geven meer kans op ruis, het formaat van de sensor bepaalt mede de kwaliteit van de opname.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *