Workshops en presentaties

Voor groepjes van vier tot tien personen kan Rudy workshops van een dag verzorgen op het gebied van vliegwerpen voor beginners of gevorderden of van speciale vliegvistechnieken.

Vliegwerples

Sinds 2014 is Rudy ook actief voor de Fly Fishing Academy, door bij Forelvisvijvers De Kool in Heelweg (Achterhoek) cursussen te geven. Kijk voor een overzicht van de beschikbare cursussen op www.flyfishingacademy.nl.

Lesgeven De Kool

Finest Flyfishing is een vliegvisspeciaalzaak die net over de grens in Bedburg-Hau (bij Kleve) gevestigd is. Ook voor deze vliegviszaak geeft Rudy cursussen, met name op het gebied van het vliegvissen op snoek. Kijk voor het actuele programma op www.finestflyfishing.de.

Markus met forellen.

Op tal van binnen- en buitenlandse hengelsportbeurzen geeft Rudy van Duijnhoven verder demonstraties en onderricht in het werpen met de vliegenhengel. Als lid van de Board of Governors van de EFFA (European Fly Fishing Association) neemt Rudy, samen met Sepp Fuchs, Bas de Bruin, Günter Feuerstein en andere leden van de Board, examens af voor het EFFA Flycasting Instructor Program. Mensen die bij vliegvisclubs of zelfstandig al vliegwerples geven kunnen hier geheel vrijwillig aan deelnemen en mogen zich, na het behalen van het examen, Basic Flycasting Instructor of – een stapje hoger – Master Flycasting Instructor noemen. Bij de links vind je een verwijzing naar dit programma, dat bedoeld is om het werponderricht in Europa op een hoger plan te brengen.

EFFA instructie

Tegen een vergoeding kan Rudy van Duijnhoven tevens PowerPoint-presentaties verzorgen voor vliegvis- en hengelsportverenigingen. Een aantal van de onderwerpen die daarbij aan de orde kunnen komen zijn:
• Vliegvissen in Nederland
• Zoutwatervliegvissen in Europa
• Ierland, van forel tot haai
• Zoutwatervliegvissen in Belize en Loreto, Mexico
• Vliegvissen op snoek en snoekbaars

Rudy met blankvoorn.

Beurzen

In de komende maanden ben ik naar verwachting aanwezig op de volgende beurzen en evenementen:

12 – 14 januari 2024 – Angelmesse Duisburg; www.angelmesse-duisburg.de.
27 – 28 januari 2024 – Vliegvisbeurs Charleroi, www.vliegvissen.be.
10 – 11 februari 2024 – British Fly Fair International, UK; www.bffi.co.uk.
22 – 25 februari 2024 – Hohe Jagd und Fischerei, Salzburg; www.hohejagd.at.
13 – 14 april 2024 – EWF, Fürstenfeldbruck bij München; www.e-w-f.com.