Beginnen met fotograferen: Lenzen (11)

Nadelen van het fotograferen met macrolenzen

Een nadeel bij het werken met macrolenzen is wel dat je rekening moet houden met heel weinig scherptediepte, dat is soms een kwestie van maar enkele millimeters. Dat wil zeggen dat je het risico loopt dat de achtergrond snel onscherp wordt; zo kunnen de ogen van het insect scherp zijn, maar zijn de vleugels onscherp. Je kunt dit tegengaan door het insect evenwijdig aan de camera op te nemen, dus met zowel de ogen als het puntje van de vleugels of de staart scherp in beeld.

Een vleugje wind en het insect valt buiten het gebied dat scherp weergegeven wordt!
Een vleugje wind en het insect valt buiten het gebied dat scherp weergegeven wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *