Cruciale instellingen bij het fotograferen (7)

Foto’s verkleinen

Het algemene advies luidt om je camera op de hoogst mogelijke kwaliteit in te stellen. Daarna kun je de foto’s altijd nog verkleinen om ze bijvoorbeeld gemakkelijk per email naar iemand toe te kunnen sturen. Het verkleinen van foto’s kan met Photoshop of vergelijkbare fotobewerkingsprogramma’s, maar een aanrader wat dit betreft is het programma Photorazor, dat je gratis van internet kunt downloaden. Met dit programma kun je snel en gemakkelijk meerdere foto’s tegelijkertijd verkleinen naar een door jou te bepalen bestandsgrootte. De originele foto’s worden daarbij niet bewerkt, die verkleinde foto’s komen in een aparte map te staan.

Maak in het (buiten)land ook altijd wat foto’s van en met je visgids en mail ze later toe of stuur wat afdrukken op; ze zijn er altijd dankbaar voor.
Maak in het (buiten)land ook altijd wat foto’s van en met je (vis)gids en mail ze later toe of stuur wat afdrukken op; ze zijn er altijd dankbaar voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *