Cruciale instellingen bij het fotograferen (5)

Kwaliteit instellen

Op vrijwel alle digitale camera’s heb je de mogelijkheid om de kwaliteit (lees grootte) van foto’s in te stellen. Zo kun je instellen dat de gemaakte foto’s klein zullen zijn, zodat ze weinig ruimte innemen. Het is beter om dat niet te doen! Het is beter om het formaat van de foto op de hoogst mogelijke JPEG (JPG) kwaliteit te zetten. Wil je de foto’s verkleinen, omdat ze veel ruimte op de computer innemen of wil je ze gemakkelijk kunnen mailen, dan kun je ze op de computer altijd nog verkleinen. Andersom kan namelijk niet. Een foto met een lage kwaliteit kan later, mocht je een foto voor aan de muur nodig hebben, niet meer naar het originele formaat teruggebracht worden!

Standaard JPEG’s in de hoogste kwaliteit, dat is prima om mee te beginnen.
Standaard JPEG’s in de hoogste kwaliteit, dat is prima om mee te beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *