Cruciale instellingen bij het fotograferen (3)

Foto’s maken zonder opslagkaart

Heb je eenmaal die nieuwe digitale camera aangeschaft dan kun je natuurlijk niet wachten om hem mee te nemen tijdens een vissessie en ermee aan de slag te gaan. Toch moet je nog even geduld hebben en aandacht besteden aan een aantal zaken die van cruciaal belang kunnen zijn. Zo bieden veel camera’s de mogelijkheid om foto’s te maken zonder dat er een opslagkaart in het fototoestel zit en dat kan catastrofaal zijn. Je kunt nu de hele dag foto’s maken van schitterende vangsten, fraaie landschappen en zonsondergangen en er ’s avonds thuis achter komen dat er niets van die opnamen bewaard is gebleven, dit omdat je vergeten was een opslagkaart in de camera te stoppen. Zoek even in het menu van je camera naar de instelling ‘fotograferen zonder kaart’ en zet die uit! Dit kan je een hoop ellende besparen.

De mogelijkheid om foto’s te maken zonder dat er een opslagkaart in de camera zit, kun je beter uit zetten.
De mogelijkheid om foto’s te maken zonder dat er een opslagkaart in de camera zit, kun je beter uit zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *