Cruciale instellingen bij het fotograferen (2)

Nadelen van digitale camera’s

Digitale camera’s hebben echter ook nadelen. Zo ben je altijd afhankelijk van batterijen. Zonder elektriciteit werken deze fototoestellen absoluut niet. Bij de analoge spiegelreflexen kon je altijd nog in een mechanische stand aan de slag. Verder kunnen de beeldsensors van digitale camera’s wat minder grote contrasten aan tussen licht en donker dan de films van vroeger. Tot slot is er de ‘ruis’ die in digitale foto’s met een hoge gevoeligheid zichtbaar kan worden. Is daar sprake van dan stoort die meer dan de grovere korrel uit de hooggevoelige films van vroeger. Al met al zijn dit nadelen die per saldo niet opwegen tegen de enorme voordelen die de digitale fotografie biedt.

Op foto’s met flink wat lucht, wordt stof op de sensor snel zichtbaar.
Op foto’s met flink wat lucht, wordt stof op de sensor snel zichtbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *