Cruciale instellingen bij het fotograferen (1)

Voordelen van het digitaal fotograferen

De digitale ontwikkelingen hebben tot een ware revolutie binnen de fotografie gezorgd. Het lijkt al heel lang geleden, maar met een analoge camera moest je altijd goed in de gaten houden of het filmrolletje niet vol was. Op een rolletje kleinbeeldfilm kon je vroeger namelijk niet meer dan hoogstens 36 foto’s kwijt (in halfkleinbeeld met de Olympus Penn camera’s tot 72 opnamen) . Op de moderne opslagkaarten is plaats voor vele honderden foto’s in de hoogste kwaliteit. Met een digitale camera met opslagkaart kun je in principe schieten zoveel je wilt. De sky is the limit, want zit je opslagkaart vol dan wis je ter plaats wat mindere foto’s of je kopieert alle bestanden naar je computer, wist daarna de kaart en je hebt weer ruimte om een tijd vooruit te kunnen. Een nieuw filmrolletje kopen hoeft niet.

Een ander groot voordeel van digitale fotografie is dat het beeld direct zichtbaar gemaakt kan worden. Het hoeft niet eerst ontwikkeld, afgedrukt en gescand te worden om het zichtbaar te maken op een computerscherm. Je kunt het zo even op het cameradisplay bekijken en in principe is het mogelijk om een digitale foto binnen mum van tijd na het maken er van, uit te printen op een mooi formaat. Die snelheid zien we ook terug op de vele nieuwswebsites op het internet, waar nu veel actueler fotomateriaal getoond kan worden. Foto’s van natuurrampen, bijzondere gebeurtenissen en natuurlijk ook wereldvangsten gaan nu binnen enkele seconden de hele wereld over! Nog een voordeel is het feit dat digitale foto’s gekopieerd kunnen worden naar andere computers, harde schijven of cd’s /dvd’s zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Binnen zeer korte tijd hebben digitale fototoestellen de analoge modellen van de markt gedrukt. Niet gek ook, want met een digitale camera profiteer je van ongekende voordelen.
Binnen zeer korte tijd hebben digitale fototoestellen de analoge modellen van de markt gedrukt. Niet gek ook, want met een digitale camera profiteer je van ongekende voordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *