Tips voor de aanschaf van een digitale fotocamera (9)

Is een flitser altijd nodig?

De flitser die in de meeste compactcamera’s ingebouwd is, heeft maar een beperkt bereik. Op afstanden (buiten) groter dan een meter of drie is het effect nauwelijks meer te zien.

Fotografeer je veel onder minder goede lichtomstandigheden, dan is de aanschaf van een camera die de mogelijkheid biedt om er een losse flitser op te zetten het overwegen waard. Staat de zon te branden aan een blauwe hemel dan ontstaan er harde schaduwen, het gezicht onder een pet zou op een foto tot een groot zwart vlak worden. Je kunt dan een losse flitser gebruiken om die schaduwen op te lichten, zodat de betreffende vriend of vriendin weer herkenbaar op de foto staat. Je kunt de klep van de pet ook iets omhoog zetten; vaak scheelt dat ook weer het nodige.

Zonder gebruik van een krachtige flitser was hier alleen maar een silhouet zichtbaar.
Zonder gebruik van een krachtige flitser was hier alleen maar een silhouet zichtbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *