Tips voor de aanschaf van een digitale fotocamera (7)

Is een LCD-scherm altijd goed te bekijken?

Een LCD-scherm is tegenwoordig standaard op de meeste camera’s, een optische zoeker ontbreekt zelfs vaak. Op het LCD-scherm wordt de foto weergegeven net nadat we die gemaakt hebben, maar je kunt er ook allerlei instellingen op weer laten geven, zoals wel of geen gebruik van flitslicht, de ISO-waarde, de sluitertijd, etc.

Bij de moderne zoeker- en systeemcamera’s kun je het LCD-scherm ook gebruiken om te bepalen wat er op de foto komt, in plaats van door een zoeker te kijken. Maak je echter foto’s onder felle lichtomstandigheden, dan is het LCD-scherm nog wel eens moeilijk af te lezen; een camera met LCD-scherm én optische zoeker verdient dus de voorkeur. Ook bij de modernste digitale spiegelreflexcamera’s kun je je LCD-scherm hiervoor gebruiken (deze instelling wordt Live View genoemd), maar dit wordt bij dit type camera’s alleen in uitzonderlijke gevallen gebruikt, bijvoorbeeld wanneer je de camera zodanig opgesteld hebt staan, dat je niet meer door de zoeker kunt kijken (wanneer de camera op de grond ligt, bijvoorbeeld).

Een gemaakte foto kun je nu direct controleren op je LCD-scherm.

Foto: Een gemaakte foto kun je nu direct controleren op je LCD-scherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *