Tips voor de aanschaf van een digitale fotocamera (15)

Is één accu voldoende om mee te fotograferen?

Een extra accuhandgreep maakt de camera groter en zwaarder maar heeft als voordeel dat je nu met twee accu’s werkt.

Het is sowieso slim om altijd een reserveaccu mee te nemen. Wanneer op een koude dag de camera de gehele dag in de fototas zit of in de boot ligt en je maakt er regelmatig foto’s mee, dan heeft een enkele accu tegen het eind van de dag nauwelijks nog spanning over. Toch jammer wanneer je juist dan een mooi zonsondergang hebt. Werk je met twee accu’s, dan heb je ook aan het einde van de dag nog voldoende spanning over om een onderwerp tegen een ondergaande zon te fotograferen. Zo’n handgreep heeft ook vaak een extra ontspanknop zodat je gemakkelijker staande foto’s kunt maken.

Extra handgreep en accu’s voor een digitale spiegelreflex.
Extra handgreep en accu’s voor een digitale spiegelreflex.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *