Tips voor de aanschaf van een digitale fotocamera (14)

Welke camera voor de beste kwaliteit foto’s?

Voor de fotograaf die de beste kwaliteit foto’s wil en zo nodig alles zelf in wil stellen, gaat er niets boven een digitale spiegelreflex.

Bij deze camera’s kun je de camera zelf een combinatie van diafragma en sluitertijd laten kiezen in de volautomatische programma’s, je kiest zelf voor een diafragma (A of Av) of sluitertijd (T of Tv) en laat de camera hierbij een sluitertijd of diafragma bij kiezen in de halfautomatische programma’s, of je stelt echt alles zelf met de hand in (M). Merken als Olympus, Pentax, Nikon, Sony en Canon bouwen tegenwoordig zeer compacte spiegelreflexen die weinig ruimte innemen in de vistas. Bij deze camera’s is een enorm assortiment lenzen, flitsers en andere accessoires beschikbaar zodat je je cameraset helemaal op je eigen wensen af kunt stemmen.

De draaiknop op een spiegelreflex waarmee je verschillende programma’s in kunt stellen.
De draaiknop op een spiegelreflex waarmee je verschillende programma’s in kunt stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *