Tips voor de aanschaf van een digitale fotocamera (12)

Welke voordelen bieden bridgecamera’s?

De zogenaamde bridgecamera vormt de overgang tussen de compactcamera en de spiegelreflex. De camera heeft een niet-verwisselbare lens met doorgaans een groot zoombereik en een elektronische zoeker. Dit laatste wil zeggen dat je een elektronisch beeld ziet in de zoeker dat snel, maar steeds opnieuw opgebouwd wordt.

Deze camera’s zijn nauwelijks kleiner dan de moderne spiegelreflexcamera’s die tegenwoordig ook al zeer klein gebouwd worden. Het grote zoombereik is het grote pluspunt van deze camera’s, je hoeft niet van lens te verwisselen om zowel een overzichtsfoto te maken en gelijk daarna een roofvogel op een weidepaal dichterbij te halen. Vele bridgecamera’s bieden ook het voordeel dat er een extra flitser op geplaatst kan worden. Last van stof op de sensor heb je bij deze bridgecamera’s niet, omdat de lens niet van de camera genomen kan worden. Een stofje dat ongemerkt namelijk op de sensor van een reflexcamera beland is, komt op elke foto terug! Regelmatig de foto’s controleren op stof dus.

Voorbeeld van een bridgecamera.
Voorbeeld van een bridgecamera.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *