Tips voor de aanschaf van een digitale fotocamera (11)

Biedt een kleine en lichte camera alleen voordelen?

Wanneer je overweegt een compactcamera te kopen, neem er dan een die niet al te klein en licht is. Een zeer lichte en kleine camera is moeilijker stil te houden bij iets langere sluitertijden en vaak heb je ook nauwelijks ruimte voor je vingers.

Het gebeurt al gauw dat je je vingers voor de flitser voor of de lens houdt… Het grote voordeel van digitale camera’s is dat je een gemaakte foto direct terug kunt zien op het LCD-scherm en dus kunt beoordelen of de belichting goed was, of je geen vinger voor de lens hield en of alles er goed op staat.

De spiegelreflex is tegenwoordig weinig groter dan een compactcamera.
De spiegelreflex is tegenwoordig weinig groter dan een compactcamera.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *