Tips voor de aanschaf van een digitale fotocamera (10)

Waarop worden de foto’s opgeslagen?

De foto’s die je maakt worden in de camera weggeschreven op een kaart. Compact Flash (CF) en SD-kaarten worden het meest gebruikt, maar sommige camerafabrikanten hebben eigen kaarten van een afwijkend type die minder algemeen verkrijgbaar zijn.

Koop direct een kaartlezer bij je camera, zodat je je foto’s meteen over kunt schrijven naar een laptop, tablet of computer. Bij de camera wordt meestal ook een kabel geleverd waarmee je de camera rechtstreeks kunt verbinden met een computer om op die manier de foto’s over te schijven, maar zo’n kabel raak je nog wel eens kwijt en je moet er vaak extra software voor installeren op je computer. Na het overschrijven van de foto’s naar de computer (wel even controleren of ze allemaal volledig gekopieerd zijn) kan de kaart leeggemaakt worden en kan deze weer terug in de camera. De moderne kaarten hebben de mogelijkheid om, afhankelijk van het type, 1 tot 32 gigabyte aan foto’s op te slaan, genoeg voor vele tientallen tot honderden foto’s in de hoogste kwaliteit.

Twee typen kaarten (SD en CompactFlash) waar foto’s op weggeschreven worden, plus een universele kaartlezer om foto’s over te zetten op een computer.
Twee typen kaarten (SD en CompactFlash) waar foto’s op weggeschreven worden, plus een universele kaartlezer om foto’s over te zetten op een computer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *