Tips voor de aanschaf van een digitale fotocamera (1)

Welke camera kun je het best aanschaffen?

De aanschaf van een digitaal fototoestel voor tijdens je wandelingen in de natuur of op vakantie kan voor de nodige hersenkrakers zorgen. Welk model, hoeveel pixels, wat voor een zoeker, welke lens, welk type opslagkaart heb jij nodig en niet te vergeten welk bedrag wil je eraan besteden? Tel je daarbij het enorme aanbod aan verschillende modellen op, dan kan het je wel degelijk gaan duizelen.

Lukraak een camera kopen, raad ik je absoluut af. Eerst goed nadenken wat je wilt hebben, scheelt een hoop ongenoegen achteraf. Er zijn zogezegd een aantal zaken die je moet overdenken, voordat je tot het kopen overgaat. Wat voor wandelaar/vakantieganger ben jij, bijvoorbeeld? Ben je veel onderweg op het water of meer op het land? Loop je veel in de natuur dan is een laag gewicht belangrijk, het gewicht van een zware camera-uitrusting drukt anders wel erg zwaar op je schouders en een dag wandelen gaat dan al snel op werken lijken. Ben je zowat dag en nacht onderweg, ook in het buitenland, dan is het belangrijk dat de camera goed beschermd is tegen het indringen van zand, stof en vocht. Met andere woorden, hij moet wel wat kunnen hebben. Een andere overweging kan zijn of dat een camera gemakkelijk te bedienen moet zijn of dat je juist prijs stelt op veel instelmogelijkheden, zodat je veel meer kunt experimenteren.

Foto: Overweeg ook of dat je in het water durft te waden met een bepaalde camera om je nek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *