Tips fotograferen in de tropen (3)

Een groothoek-zoomlens met een brandpuntsafstand vanaf tussen de 11 en 16 mm werkt het makkelijkst in een boot waarin de ruimte beperkt is. Voor het fotograferen van jagende scholen vissen, walvissen, springende zeilvissen, marlijnen of dolfijnen en dergelijke ben je dan weer aangewezen op een telezoomlens. Zorg voor accu- en batterijladers plus een universele verloopstekker zodat je je accu’s en batterijen ook in de tropen op kunt laden. De foto’s die ik overdag maak, laad ik ’s avonds gelijk op mijn laptop en ik bewerk ze dan ook, indien nodig (horizon rechtzetten is een steeds terugkerend werkje). Je zult de eerste reiziger niet zijn die tegen het eind van de vakantie de camera, met alle foto’s van de hele vakantie op de opslagkaart, in het water laat vallen; waarmee alle foto’s als verloren beschouwd kunnen worden. Met een forse blaaskwast kun je de sensor van je spiegelreflex schoon blazen wanneer hier stof op beland mocht zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *