Tips fotograferen in de tropen (2)

De felle zon veroorzaakt harde schaduwen onder petten en hoeden. Inflitsen is noodzakelijk om je reisgezel nog herkenbaar op de foto te zetten. Zet de camera op een lage gevoeligheid, ISO 100 of 200, plaats eventueel een polarisatiefilter voor de lens om het licht nog wat verder te dimmen en plaats een krachtige flitser, die door de camera aangestuurd kan worden, op je camera. Het flitslicht zal nu de donkere partijen lichter maken, waardoor ook de contrasten in de opname lager worden en je mooiste foto’s later beter afgedrukt kunnen worden. Waterdruppels op de lens leveren zeer storende vlekken op op je foto’s. Controleer de voorkant van je lens daarom regelmatig op druppels en maak het filter goed schoon met een speciaal lensdoekje (als bescherming tegen krassen en vlekken plaats ik altijd een UV of Skylight filter op mijn lenzen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *